Aksjemegler

I 1974, rett etter at sønnen Morten ble født, ble Steinar bitt av aksje-basillen. Han kjøpte flere norske industriaksjer, og brukte familiens oppsparte penger til "arbeidet". Dessverre for Steinar var det norske markedet svekket, og fra midten av 1970-tallet ble det innført en motkonjukturpolitikk for å dempe opp for tilbakegangen i industrien. Dette rammet aksjemarkedet, og Steinar tape mye penger.

flickr:1411292518

I 1978, etter skilsmissen fra Sonja, flyttet Steinar til USA, New York. Turen ble finansiert av en heldig fulltreffer på det amerikanske aksjemarkedet. Steinar gjorde det bra ved New York Stock Exchange på Wall Street. I 1979 landet Steinar en stilling som trainee ved A.B Watley Direct (ABWD). 1980-tallet representerte et gjennombrudd for aksjemarkedet i Norge. Parallelt ved jobben fortsatte Steinar å invistere i norske aksjer, og opparbeidet seg solid kapital.

Steinar jobbet hos ABWD i 8 år, og opparbeidet seg høy status på Wall Street. I 1987 starter Steinar sitt eget aksjemeglerhus, kalt SPIT Inc. Firmaet investerte i flere land, og fikk etterhvert kontorer i Oslo, London, New York og Singapore. Steinar Pedersen ble et kjent navn innenfor økonomi, og SPIT Inc ble et av verdens største aksjeselskap.