Arbeid og økonomi
flickr:3153731882

Steinar har ikke store behovet for en fast inntekt siden han har sin snille mor, Ruth som forsørger han med mat og det aller nødvendigste. Men likevel har Steinar et nokså høyt forbruk av tobakk og øl, så penger til dette må han tjene selv. Derfor har han noen strøjobber rundt omkring.

Steinar spiller i et band som heter Mammas Kjøttkaker, og de pleier å spille på den lokale puben, Vera Villig én lørdag hver måned. Den lokale puben ligger ca en kilometer fra Steinar og morens hjem i Maurskog, i nærheten av Maurskog sentralskole. Han tjener noen småpenger på bandspillingen, men det er ikke nok til å betale sine utgifter.

En venn av Ruth har ordnet det slik at Steinar kan kjøre posten i perioder med behov for sjåfører, og kun hvis Steinar orker å stå opp tidlig.

Steinar pleier også å stå i en platesjappe hvor han er noen lørdager i måneden. Det er en liten, intim butikk som ligger i sentrum av Maurskog. Butikken har mørke farger og har mange vinylplater som henger på veggene, og her har Steinar tilbrakt mye tid. Da det ikke alltid er så mye å gjøre der, sitter han ofte og spiller og røyker.

Steinar har også fått jobb hos naboen, som eier et lite bilverksted kalt Tobben's bilverksted. Bilverkstedet ligger nede i samme gaten hvor Steinar bor, og vegg i vegg med bensinstasjon. Dette bilverkstedet er ikke det største eller nyeste verkstedet som finnes, men likevel et verksted. Tobben er en eldre, skjeggete mann med en stor hvit ølmage. Alle vet at Tobbens ølmage er hvit siden han alltid går i en blå arbeidsdress med glidelåsen åpen over magen. Selv om Tobben huskes for den hvite ølmagen sin, så er han en veldig snill og god mann. Steinar var innom Tobben for en stund siden, for å få hjelp til å reparere sin egen motorsykkel. De begge er interesserte i motoriserte kjøretøy, og fordi Steinar viste slik interesse for sin egen motorsykkel så ga Tobben, Steinar muligheten til å jobbe litt på verkstedet. Steinar jobber en til to dager i uka på Tobben's bilverksted.


Annonse: Stilling ledig i musikkforretning
Steinars jobbsøknad