Carmen

Da Steinar flyttet til Oslo i 1980 ble han raskt kjent med den eksotiske og vakre Carmen fra Rio de Janeiro. Hun kom til Norge som 12-åring da hennes far fikk seg jobb som mekaniker gjennom noen norske slektninger fra utvandringen til Amerika.

Maria ble født i 1956. Moren hennes døde under fødselen. Hun og faren levde i slummen i Rio de Janeiro, hvor de levde under svært fattige kår. Så da faren fikk tilbudet om å komme til Norge å jobbe i 1968 pakket det de lille de hadde og forlot Brasil.

flickr:67076875


Carmen og hennes kusine noen uker før hun reise med faren til Norge.

Familien i Norge var behjelpelige og skaffet dem en liten leilighet i Strømmen, ikke langt fra et verksted hvor faren fikk seg jobb. Carmen begynte på skolen, noe som var helt nytt for henne. Carmen var en smart pike og lærte fort å prate norsk og gjorde det svært godt på skolen. Etter videregående flyttet Carmen til Oslo og begynte på veterinærhøyskolen. Etter endt studie begynte hun å jobbe på et lite veterinærsenter i Oslo.

Carmen trivdes svært godt i Oslo, men lengter ofte hjem til Brasil, sine gode venner og naboer. Hun drømmer ofte om å reise dit for å hjelpe de fattige familiene og oppta kontakten med sine slektninger etter sin avdøde mor. Hun har sendt dem mange brev men uten å få svar og hun lurer ofte på om de ennå lever.

flickr:433175380

Carmen i 1981.

En varm sommerkveld i 1981 var hun ute sammen med noen venner i Oslo. Når hun står å venter på trikken møter hun på en svært pen og veltrent mann. Dette er Steinar Pedersen. Når blikkene deres møtes slår det gnister umiddelbart. Steiner synes at Carmen er den fineste kvinnen han har sett. Med sine fantastiske brune øyne, lange kullsvarte hår og flotte former faller Steiner pladask for den eksotiske kvinnen.

De kommer snart i prat og i stedet for å dra hjem blir Carmen med Steinar for å ta en kaffe og matbit. Det oppstår søt musikk og Steiner inviterer Carmen med seg hjem samme kvelden.

Carmens brev til slektninger i Rio de Janeiro