Mammas Kjøttkaker

Steinar spiller elgitar i et band som heter Mammas Kjøttkaker. De bruker å spille på den lokale puben, Vera Villig, en lørdag hver måned. Puben ligger omtrent 1 km fra Steinars barndomshjem i Maurskog, i nærheten av områdets barneskolen, og er den eneste puben i mils omkrets. I bandet spiller også Steinars gode venner Roger, Knut og Kjell. De har hengt sammen siden de var en neve stor. Steinar har vært hemmelig forelsket i Knuts dame.

Musikken de spiller er inspirirert av visesagng, rock og puddelrock. Dette er en relativ ny musikksjanger som ofte kalles viserock. Bandet synger på norsk, og temaet i låtene er ofte kjærlighet (både lykkelig og ulykkelig sådan), oppveksten sin, byen sin og diverse motoriserte kjøretøy. Deres største bragd har vært å være oppvarmingsband for Øystein Sunde, noe som til og med førte til avisskriverier i den lokale budstikka. Landsdekkende presse skrev om konserten, men glemte i farten å få med noe om Mammas kjøttboller.

I sitt omegn har Mammas kjøttkaker mange fans. Flesteparten går på ungdomsskolen og det lokale gymnaset. I tillegg kommer selvsagt en hærskare av familiemedlemmer som selvfølgelig stiller opp og heier på sine unge håpefulle. På tross av at bandet enda ikke har tatt av på det nasjonale planet, er moralen og pågangsmotet alltid på topp, med unntak av enkelte søndagsmorgener. Bandet spiller på puben en lørdag i måneden hvor de tjener noen kroner, men millionkontrakten har så langt uteblitt.


Unge stjerner i Maurskog, reportasje
Sangtekst