Ruth Pedersen

Ruth er gift med Oddvar Pedersen. Det er et lykkelig ekteskap som har gitt dem barna Steinar og Inger. Inger er førstefødt og kom til verden en høstdag i 1942. Lillebror Steinar ble født fire år senere. Oddvar er fabrikkarbeider og har lange arbeidsdager. Ruth har ansvar for å holde hus og hjem i god stand, og hun har nok av arbeid å ta seg til. Selv om Inger og Steinar har blitt voksne, er de titt og ofte innom barndomshjemmet for å besøke sine foreldre.

Ruths interesser er mange. Hjemme styrer hun med husarbeid og matlaging. I tillegg er hun ofte å finne ved symaskinen, og strikketøyet er heller ikke langt unna. Hun stopper sokker og hekler duker. I tillegg har hun sydd flere kjoler og skjorter til seg selv og sin familie.

Ruths spesialtet på kjøkkenet er hennes hjemmelagde kjøttkaker. I tillegg er hun kjent for sin fruktkompott, samt hennes fantastiske bakverk.

Selv om Ruth er godt fornøyd med livet som hjemmeværende husmor, er hennes store drøm å få gå husmorsskolen. Med all den nye teknikken kan det tidvis være vanskelig å sette seg inn i alt. Det hadde også vært tilfredsstillende med et oppfriskningskurs innen matlaging.


Ruth i 1972
Ruth i 1946

Familien Pedersen i året 1946
Ruths mor og far - Familien Tollefsen på Elverum i året 1946

  • Ruths dagbok
Ruth i 2012

Maurskog hvile- og aldershjem