Starte egen Wiki?

Denne siden er laget for deg som ønsker å starte eget wikiprosjekt i skolen. Her vil du finne ulike tips og råd av både teknisk og praktisk art.

Siden er (som seg hør og bør på en wiki) under utvikling. Som medlem av Pedersen-universet har du full anledning til å forbedre denne siden. I tillegg må du gjerne bidra med tips og egne erfaringer på denne siden. Til sammen kan disse sidene bli nyttige ressurser som du kan benytte i egne wiki-prosjekter.

1. Opprette wikien; enkel redigering

Opprett en ny wiki på wikidot.com sin startside. Fyll ut ønsket navn på din nye wiki, og husk at adressen bør være enklest mulig.

Når en ny wiki er opprettet er den full av tekst. Dette kan være forvirrende, men teksten er ment som brukerinstruks til deg som administrator. Når du har lest og forstått det som står der (eventuelt kopiert det over til et annet sted) er det meninga at du sletter dette innholdet for å gi plass til det nye innholdet. Jeg vil anbefale at du sletter innholdet på førstesida (som inneholder stort sett ting du allerede vet) men ikke rører topp- og sidemenyene ennå.

Video som viser grunnleggende tekstredigering:

Nå kan du allerede mer enn nok til å starte din egen wiki. Neste skritt blir å tilpasse wikien til å bli akkurat slik du vil ha den. Dette vil i første omgang bety å forandre utseendet, samt redigere topp- og sidemenyene.

2. Tilpasse wikien

En nyopprettet wiki på wikidot har alltid samme utseende. Dette er greit nok, men du ønsker kanskje noe mer fancy? I så fall finnes det masse muligheter. Gå inn på 'manage site' som du finner i sidemenyen. NB: Dette er ditt 'styringspanel' hvor bare du som administrator har tilgang. Hit vil du gå inn veldig mange ganger etter hvert, så legg like godt merke til med en gang hva URL-adressen er: (din wikiadresse +)admin:manage

Gå så til Appearance>Themes.